Leerlingenzorg & begeleiding

Leerlingenzorg & begeleiding

Goed onderwijs maak je samen 
Bij de zorg binnen onze school is het hele team betrokken, goed onderwijs maak je tenslotte samen. We stemmen ons onderwijs af op de behoefte van kinderen. We kijken wat ze nodig hebben om met plezier tot leren te komen. We trekken samen op met ouders in de ontwikkeling van hun kind en houden hen via onze communicatiekanalen goed op de hoogte.  
 
Teamleden hebben verschillende rollen. Wij onderscheiden bij ons op school de volgende rollen: 
 
Leerkracht in de groep 
Zij hebben de eerste verantwoordelijkheid voor de kinderen in de groep. Het bieden van zorg gebeurt de hele dag in het lesgeven. De groepsleerkracht wordt begeleid door de intern begeleider. 
 
Interne begeleiding 
De intern begeleiders van de school hebben de taak de leerlingenzorg te coördineren. Het uitvoeren van de zorg vindt plaats op verschillende niveaus. In de klas past de leerkracht het onderwijs aan, aan de verschillende onderwijsbehoeftes van kinderen. De interne begeleiding coacht leerkrachten en maakt samen met de leerkracht analyses van de leerontwikkeling van kinderen. 
 
Goed op de hoogte 
We vinden het belangrijk dat er regelmatig contact is tussen de ouders en de school. Aan het begin van elk schooljaar organiseren we een informatieavond en tijdens het jaar zijn er altijd verschillende tienminutengesprekken met de leerkracht. Andersom vinden wij het ook fijn om op de hoogte te worden gehouden van belangrijke gebeurtenissen thuis, die invloed hebben op het welzijn van uw kind. Immers, opvoeden doen we samen! Een goede samenwerking tussen school en thuis bevordert het welbevinden van het kind.